Tuesday, May 30, 2017


Anna Gavalda: Fendre l'armureAnna Gavalda har udsendt en lille novellesamling med i alt syv noveller, der skifter meget i sprog og stil, men som alt i alt ikke lever helt op til hendes bedste udgivelser. Hun er god til de små historier, men ikke alle er lige vellykkede her.

Lad mig dog fremhæve nogle ekstra gode historier efter min mening: Mon chien va mourir om et ældre ægtepar, der har mistet en søn. Det får katastrofale følger for dem: konen får rengøringsvanvid, han der er lastbilchauffør anskaffer sig en hund. Men hvad sker der, da han en dag må aflive hunden?

Happy Meal er en lille sød historie, som man umiddelbart tror er et forsøg på at forføre en pige, men man bliver overrasket til sidst. 

Den sidste jeg vil nævne er Un garçon om en ung mand på vej hjem i toget fra nogle festlige dage og et bryllup hos en ven der gifter sig med den unge mands tidkligere kæreste.. Han er selvfølgelig meget træt og sover i toget, men der sker noget alligevel...

Novellerne handler selvfølgelig generelt om at komme ud af en eller anden form for mental rustning, som skal brydes. Personerne skal frigøres, slippes løs eller komme ud af en sorg, en fordom, en længsel. Undertiden sker det på trods af dem selv og med hjælp udefra. 

Tonen er altså gennemgående positiv, vi møder almindelige mennesker i almindelige miljøer, og det er novellernes stærke side.


Éditeur : LE DILETTANTE (17/05/2017)No comments:

Claire Castillon: Ma Grande Claire Castillon har en solid række værker bag sig og hendes nyeste er bestemt heller ike så ringe, som ...