Friday, June 23, 2017


Didier van Cauwelaert: Le retour de Jules



For et par år siden blev vi meget begejstrede ved at læse Didier van Cauwelaerts bog om hunden Jules (se http://www.fransklisten.fr/blog/index.php?id=lv135cvv)  men havde vel ikke regnet med, at der skulle komme en fortsættelse, men nu er den her altså.

I første bind var det især Jules som mellemhund mellem Alice og Zibal, der var skyld i deres kærlighedshistorie.

I denne fortsættelse er starten trist: Alice og Zibal er gået fra hinanden, Jules er ikke tilpas med den familie som han er udstationeret i, og det ender endda med, at Jules bider en dreng. Han står nu til at skulle aflives...

Så tager handlingen ellers fart med at Jules stikker af med Victoire som Jules er blevet forelsket i. Jagten fører os rundt i hele Frankrig. Hvad det ender med, skal jeg ikke afsløre.

Plottet i denne bog er endnu mere udspekuleret end i den første, men der sker måske lidt for meget til, at vi helt når at trænge dybere ind i hverken hunde ellers mennesker. Der kommer dog interessante ting frem om hundes evne til at forudse f.eks. epileptiske anfald. Dette er der nærmere belæg for i efterskriftet. I det hele taget er det selvfølgelig en bog for hundeelskere.

Men desværre - den er ikke helt på niveau med første bind.

Albin Michel, 2017

No comments:

Jean-Paul Dubois: L'origine des larmes

 Jean-Paul Dubois: L'origine des larmes Den vidunderlige  Tous les hommes n'habitent pas le monde de la même façon  fik fortjent sin...