Thursday, December 12, 2019


Abel Quentin: Soeur


En ganske spændende debutroman fra Abel Quentin, der ikke er bange for at gå løs på et aktuelt emne: hvorfor bliver unge piger pludselig grebet af religion og tilslutter sig jihadisterne og den hårde fløj af muslimerne.

Jenny Marchand er den unge pige på 15 år, der bor i en lille provinsby, hun er enebarn, meget indadvendt og uden rigtige venner. Hun drømmer om Harry Potter og søger væk fra sine forældre, der ellers vil gøre alt for hende - måske for meget.

Jenny forsøger at blive som de andre og erobre en af de bedste fyre ved en klassefest, men det går helt galt. Hun er nu virkelig åben for, at man kan indoktrinere og manipulere med hende og hendes problematiske teenage-periode, og det sker da også, da hun møder Dunia, der er en brændende tilhænger af Daech og den islamiske stat. Hendes kæreste kæmper for den, og hun vil tage ned til ham.

Men inden da, har hun formået at omvende Jenny, der nu hedder Chenia. Jenny/Chenia skal nu med i et terrorangreb.

Parallelt med Jennys historie kører der et spor med den franske præsident Saint-Maxens, der er gammel og ikke vil stille op til næste valg. Han har måttet vige for en yngre politiker, som han selv har ført ind i politik.

De to hovedpersoner mødes, men jeg skal ikke afsløre hvordan.

Det er en velskrevet roman med dybe analyser af hovedpersonerne og med spørgsmål til, hvordan vi kan undgå at ungdommen forføres. Der er ikke noget endeligt svar, men kampen er også hård.

Det er en meget moderne roman, der tager udgangspunkt i faktiske forhold, så derfor er den vigtig i dagens debat.



Éditeur : L'OBSERVATOIRE (21/08/2019)

No comments:

Nicolas Mathieu: Le ciel ouvert

Nicolas Mathieu: Le ciel ouvert Ny og usædvanlig bog fra Nicolas Mathieu. En bog der ovenikøbet er forsynet med virkelige gode tegninger af ...