Sunday, December 22, 2019


Sylvain Prudhomme: Par les routes


Sacha er forfatter, men trives ikke mere i Paris, så for at få ro til at skrive flytter han til en mindre by i nærheden af Montpellier. Her møder han pludselig en ven, som han faktisk næsten flygtede fra for 20 år siden. De var i lang tid fælles om at tage på ture på stop og opsøge eventyr på den måde, men det blev altså for meget for Sacha på et tidspunkt.

De mødes så igen og Sacha fortæller om de seks-syv år, der er gået siden de atter mødtes. Sacha fortæller ikke hvad han hedder, men kalder ham "blafferen".

Blafferen har ikke forandret sig meget, selv om han har kone, Marie, og en søn Agustin tager han ofte på ture rundt i Frankrig. Han blaffer i starten kun via motorvejene, men senere kommer han rundt i provinsbyen, hvor han søger landsbyer med særegne navne. Denne del er faktisk meget interessant at følge for at udvide sit kendskab til Frankrig.

Historien tager dog fart, da Sacha og Marie begynder at være meget sammen, Sacha tager sig også af Agustin, og der opbygges et godt forhold mellem de to.

Blafferens ture bliver længere og længere, hvor længe kan et ægteskab holde til det? Det får vi svar på i løbet af skildringen.

En særegen road-movie bog, der også indeholder temaer omkring venskab, parforhold, børns forhold i det moderne samfund. Men det er også en bog der rummer et Frankrig, som man måske ikke så ofte ser og hører om. Velskrevet og fint komponeret.

Bogens slutning er måske lidt overdrevet, men alt i alt har det været en fornøjelig læsning.


Gallimard, august 2019

No comments:

Nicolas Mathieu: Le ciel ouvert

Nicolas Mathieu: Le ciel ouvert Ny og usædvanlig bog fra Nicolas Mathieu. En bog der ovenikøbet er forsynet med virkelige gode tegninger af ...