Saturday, December 14, 2019


Dany Laferrière: Vers d'autres rives


Herlig ny bog fra Dany Laferrière på Forlaget Le Un, der jo ellers er kendt for deres ugeskrift

Dany Laferrière skriver en slags biografi om sig selv og sit liv, men det er ikke årstal og fakta, han vil have i sin biografi, nej det er følelser og oplevelser som han har haft. Bogen er også helt speciel ved at den er skrevet i hånden og illustreret med Laferrières egne tegninger. Det er således en stor fornøjelse at se de mange spændende sider udformet på hver deres måde med illustrationer i naivistisk stil.

Bogen er opdelt i følgende afsnit: 
1. La cuisine de Da  
2. Dans l'oeil du peintre primitif  
3.Ècrire à Miami

Første afsnit er om hans liv i bedstemorens hus som dreng. Hans oplevelser med kammerater og den lille bys beboere. Andet afsnit, der på mange måder er det bedste fortæller om de naivistiske malere i Haïti, som han oftest har mødt og hvis værker hans skitserer. Tredje del er hans flugt fra Canada for at kunne skrive i fred og ro og dyrke omgang med sine familie.

Det er alt i alt en meget flot og interessant biografi, som Dany Laferrière fået givet os. Enestående bog man ofte vil tage frem igen og igen, for den har så mange detaljer og synsvinkler. Sammen med hans bøger er den næsten uundværlig.

Le 1/Éditions de l'Aube 2019

No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...