Friday, February 14, 2020

Patrick Modiano/Pierre Le-Tan: Memory Lane


Patrick Modiano/Pierre Le-Tan: Memory Lane


Romanen fra 1979 er genudgivet med Pierre Le-Tans meget karakteristiske tegninger og illustrationer til denne lille roman om en gruppes opståen og splittelse.

Fortælleren beretter med en vis nostalgi om en "lille gruppe" mennesker, han havde kendt for femten år siden, takket være en kontorkollega Georges Bellune, hvis navn går igen i andre romaner. Det er en lille uensartet gruppe, som fortælleren kommer ind i, og hvor han betragter dem lidt på sidelinjen, deltager i deres middage, udflugter og på ejendomme forskellige steder i Frankrig.

Han når dog aldrig til en klar forståelse af dem, da de alle har nogle sælsomme spor fra fortiden og er dølget i gåder. Det var dog en lykkelig tid på mange måder, men da han efter 15 år prøver at finde dem igen, får vi indblik i en række mennesker, hvis liv er ændret og ikke for alle til det bedre. Det gode tid er slut.

En rigtig typisk Modiano-historie, hvor det er nostalgi, gådefulde personer og livets luner, der skildres. Pierre Le-Tans tegninger har Modiano skevet tekst til, der ikke er taget ud fra bogens tekst. Det giver et ekstra løft.



Stock, 2020

No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...