Tuesday, August 08, 2023

Fred Vargas: Les premières enquêtes d'Adamsberg

 Fred Vargas: Les premières enquêtes d'Adamsberg


4 romaner i 1: Opdag eller genfind kommissær Adamsbergs første undersøgelser!
Samlet for første gang i en unik samlerpakke inviterer Éditions Viviane Hamy dig til at opdage eller genopdage de første undersøgelser af den berømte kommissær Adamsberg, Fred Vargas uforglemmelige karakter. Denne pakke indeholder: L'Homme aux cercles bleus - L'Homme à l'envers - Pars vite et reviens tard - Sous les vents de Neptune.

Nu da jeg har fået værket vil jeg efterhånden læse om Adamsbergs meriter og starter med den første første bind af serien:  L'homme aux cercles bleus.

Kommisær Jean-Baptiste Adamsberg, for nylig overflyttet til Paris fra den sydvestlige del af Frankrig, og i denne hitorie skal vi præsenteres for ham. En mærkelig mand, til stede uden at være helt til stede, med særlige metoder eller rettere fravær af metode, som i sidste ende viser sig at være effektiv! Vi møder også Danglard, hans næstkommanderende, enlig far til 5 børn og en bevidst alkoholiker, men med ekstraordinær intelligens og kultur.

Kort om historien: Om natten i Paris tegner en mand cirkler med blåt kridt og placerer forskellige forladte genstande i midten. Uden for cirklerne en sætning, altid den samme: "Victor, mauvais sort, que fais-tu dehors?"  Dette kunne passe for en "excentrikers" arbejde, bortset fra at flere lig dukker op lidt efter lidt. Nu begynder Adamsberg og Dangland at efterforske denne mærkelige affære.

Mere vil jeg ikke afsløre, men det bliver en spændende opgave med mange finter. Samtidig får vi et godt indblik i de flste af de folk som han kommer til at arbejde sammen med i Paris.

Lidt tung i starten og måske lidt for besynderlige parenteser i bogen, men gennemgående god.


VIVIANE HAMY (15/06/2017)


No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...