Friday, August 18, 2023

Manu Causse: Bien trop petit

 Manu Causse: Bien trop petit




Det her er en bog, som jeg havde læst om, at den efter ordre fra Indenrigsministeriet kun kan sælges til personer over 18 på grund af eksplicitte sexscener. 

Jeg ville gerne selv se, hvad der kunne være chokerende for unge mennesker i samme alder som hovedpersonen, dvs. 15 år gammel. Efter at have læst bogen er der efter min mening ingenting, der burde være for forbudt for de unge. Bogen indgår i en serie rettet mod unge over 15 år.

I denne roman indser historiens helt, Grégoire, efter nedsættende kommentarer fra kammeraterne i omklædningsrummet, at størrelsen på hans penis næppe er til hans fordel. Han er overbevist om, at hans kærligheds- og sexliv er afbrudt, før det overhovedet begynder.

For at overvinde sin frustration skriver han en fiktion, eventyrene om den modige Max Egrogire og den smukke Chloé Rembrandt. Heri indgår der flere passager af samtykkede kærlighedsscener.

Grégoire kan ikke længere bære bemærkningerne og øgenavnene, som er ren ​​chikane og mobning, og beslutter sig for ikke at gå til timer mere. Hans forældre, psykologer, diskuterer meget med ham, men han skjuler problemet for dem. Han tager tilflugt i online-skrivning og får en kontakt til en Kika.

Uden at være en stor roman er forholdet til hans forældre godt beskrevet, ligesom den chikane og mobning, han udsættes for.  Det er et øjebliksbillede af en almindelig teenager i overgangen fra barn til voksen. Udvekslingerne  af mails med  med Kika, hvis identitet han ikke kender, er spændende og interessante og kan måske få ham videre i hans udvikling.



 


No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...