Monday, August 07, 2023

Valérie Fayolle: KM 930

 Valérie Fayolle: KM 930


Det er Valérie Fayolles første roman, og den er ganske vellykket både hvad angår indhold og form.

Først følger vi Lisa og Raphaël, et ungt forelsket par, der tager den blå vej (route N7) på en tur. Et bevægende roadtrip som er optakt til det egentlige roadtrip, der følger 20 år senere.
Her tager Lisa samme rute i sin gamle Alfa Romeo. En tur hun føler behov for som en sidste gang med sin bil. I løbet af disse kilometer vender hun tilbage til de samme steder, som hun besøgte for to årtier siden.

Det er en pilgrimsrejse, for hun tager af sted for at gøre søge ind i sig selv i dette afgørende øjeblik i hendes liv. Hun må slutte fred med sin fortid, gøre status over sine følelser. Minder kommer tilbage blandet med glæder og sorger. En sidste tur er nødvendig for at starte en anden. En snoet rejseplan, som en vej, der vil tvinge hendes hjerte til at overgive sig, til at frigøre sig selv, men som også vil give hende mulighed for at forstå vejen til sin fremtid.

Disse lidt abstrakte begreber foldes ud i en række konkrete steder, oplevelser og møde med en række spændende personer. For det er så sandelig både en indre og en ydre rejse.

Det er en blufærdig roman, en roman om løfter, om gal kærlighed, om glemsel, om liv og død og mange andre ting. Utroligt hvad Valérie Fayolle har beriget sin roman med. En flydende, følsom og poetisk pen, som hun også smykker med sangtekster og digte.

Den bør få en pris!


PLON (02/03/2023)

No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...