Sunday, April 04, 2021

Chris. L.P. Elliott: Un chihuahua dans la théière

 

Chris. L.P. Elliott: Un chihuahua dans la théière


En noget speciel debutroman, som jeg tilfældigvis blev opmærksom på via Les Francophones de Copenhague. Det er en roman der er betalt på forfatterens regning, men den kan allerede købes mange steder til en meget lav pris.

Hvordan kan en chihuahua være i en tekande ? Jo, hvis den er lille nok, kan det lade sig gøre, og den stakkels hund, som det går udover her, er en dværgchihuahua!

Det helt specielle ved bogen er, at den foregår i Ystad og på Bornholm, som vi får præsenteret på alle mulige måder i bogen. På forfatterens hjemmeside er der også adgang til en række smukke billeder fra øen. Virkelig bedre end en turistbrochure.

Det er en virkelig detektivhistorie anført af 4 gode venner, Karen og Poul og deres franske venner Agnès og hendes bror Jean. Historien starter med mordet på hunden, men det bliver slet ikke det eneste. Der er flere personer og hunde, som det går ud over.

Rammerne er som sagt Ystad og Bornholm, hvor man har årets store hundeudstilling og samtidig opsendelse af en raket med en hund. Et projekt der er udviklet af en forening af ruminteresserede Bornholm Space Agency. Andre grupper er gamle rockere på motorcykel, foreningen til beskyttelse af dyr og natur mm. Der er desuden en lang række specielle og mærkelige personer, som vi møder.

Det vil være synd at afsløre for meget, men der er virkelig gang i mange historier, der krydser hinanden, men som finder en løsning.

Det er nok en lidt for voldsom intrige, men ganske hyggelig at læse. Kan man ikke følge med i intrigerne, får man det skåret ud i pap efterhånden. Denne forklarende del kunne man godt skære bort og i det hele taget kunne bogen godt trænge til en opstramning.

Der er sproglige iagttagelser og gode legender fra Bornholm, men det undrer mig at man ikke kan finde et fransk ord for "la sommerhus".

Se også boegens hjemmeside


 Books on Demand GmbH 2021



No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...