Tuesday, April 13, 2021

Jean-Christophe Rufin: La princesse au petit moi

 

Jean-Christophe Rufin: La princesse au petit moi


Jean-Christophe Rufin har tilføjet endnu en bog om Aurel Timescu, og vi er såles nået til nummer fire i rækken. Vi kender ham jo efterhånden godt den konsul/detektiv der ikke gider lave så meget på jobbet, men bliver fyr og flamme, når et mysterium skal løses.

Denne gang er det dog et lidt anderledes udgangspunkt, da Aurel bliver kaldt til lilleputstaten Starkenbach, der ligger i Alperne. (Staten er opfundet til lejligheden).

Det er en sag om Prins Rupert der er fortvivlet over, at hans kone er forsvundet uden at efterlade spor. Hun er landets leder, mens han er prince consort. Eftersøgningen skal foregå i det skjulte, da der er store spændinger mellem folket, parlementet og prinsessen. Historien om prinsessens vj til tronen er en helt lille historie i sig selv.

Vi føres nu fra Starkenbach via Paris og Korsika og tilbage til Starkenbach i selskab med psykoanalytikere, skurke, børnesoldater, lejesoldater ... En efterforskning fuld af risici ... Men lad os blive ved det for ikke at ødelægge spændingen ved at læse bogen, som det er svært at lægge fra sig.

Aurel Timescu er jo et godt selskab på trods af hans problemer med tøjet og en stor trang til at drikker Tokay, for under hans undseelige væsen gemmer der sig mange almenmenneskelige konflikter.

Bogen er på nogle måder kritisk og politisk bevidst, men er også fyldt med humor og et væld af mangeartede personer, som Rufin er en mester i at beskrive og udfolde. Beskrivelserne af bogens rammer er skarpe og præcise og efterlader læseren med en følkelse af at have været der.

Kan bestemt anbefales både til nye læsere af Aurel og selvfølgelig til alle der allerede kender ham.



Éditeur : FLAMMARION (07/04/2021)


No comments:

Hervé Le Tellier: Le nom sur le mur

 Hervé Le Tellier: Le nom sur le mur Hervé Le Tellier slog sit navn fast med Goncourt-prisen L'Anomalie i 2020, en lidt dyster fremtids...