Friday, February 10, 2023

Laure de Rivières: La Belle Famille

Laure de Rivières: La Belle Famille


Skrevet af en debutant romanforfatter der viser at hun har håndværket og også en god historie der i følge forfatteren bygger på delvise faktiske begivenheder og personer.

Dette er historien om Manon, en ung 20-årig babysitter, hvis liv der bliver vendt fuldstændig op og ned på en aften i november 2002, da hun svarer på en annonce fra Leprince-familien med deres fem børn.

En normal familie ved første blik. Faderen, Thierry katolsk fundamentalist og fra en borgerlig familie med en masse charme. Han indser hurtigt, at denne unge kvinde med gylden hud bliver væsentlig for ham. Men hurtigt ser vi hans ustadige karakter.

Manon lærer de 5 børn at kende, og som hun næsten øjeblikkeligt bliver knyttet til, og hun bringer fornyelse og glæde midt i det kaos, hun ser efter moderens pludselige død.

Manon, betaget af denne mand Thierry, bukker under for hans charmerende væsen og som blot 20 årig påtager hun sig rollen som mor og fuldstændig hengiven følgesvend.

Desværre er der kærlighedshistorier, der ikke altid dufter af roser, og det vil denne unge kvinde hurtigt forstå og det sker på hendes egen bekostning. Jeg overlader til jer at følge hendes historie i denne "smukke" familie.

Der er en god karikatur af ​​den borgerlige familie med Thierrys mor, denne fuldstændig afskyelige kvinde, i spidsen. Religion er også afbildet i en mere arkaisk version. Men vi finder også positive mennesker og en ungdom der er på vej mod den rigtige voksenverden.

Laure de Rivières fortæller i små kapitler via de forskellige personer og kun i starten brydes kronologien. Flot arbejde!


FLAMMARION (04/05/2022)


No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...