Tuesday, February 28, 2023

Antoine Wauters: Le musée des contradictions

 

Antoine Wauters: Le musée des contradictions


Denne novellesamling blev i 2022 valgt til årets Goncourt for novelle, og det er sandelig også en meget speciel form for noveller vi bliver præsenteret for.

På 107 sider og 12 noveller fortæller Antoine Wauters, hvad der ligner 12 manifester, 12 oprørske diatriber, der opfordrer til oprør mod vores nuværende samfund, eller hvad det vil være i en alt for nær fremtid.

Alle har et forskelligt tema, den anden novelle fortæller om en gammel mands flugt, han kan ikke længere fordrage plejehjemmet, og lidt efter lidt skriver han en vidunderlig kærlighedserklæring til sin døde kone. 

Der er novellen med de unge, der har badeforbud, børn der bliver slået, bekymrede mødre, landbørn, marginaliserede, mobbede koner, alle dem, der ikke længere tror på dette samfund, som ikke lytter til dem, som fratager dem deres frihed. Alle råber deres vrede mod en person, dommer, præsident, forælder eller nabo.

Hver novelle fortæller en ny historie, hvert liv består nogle gange af mørke, rutine, men også spørgsmål, udfordringer og mange "modsigelser".

Antoine Wauters stil er meget fyldt med både vrede og poesi. Han overgiver ordet til sine personer og lader deres råb få ekstra kraft.


EDITIONS DU SOUS-SOL (04/03/2022)




No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...