Friday, September 29, 2023

François Bégaudeau: L'amour

François Bégaudeau: L'amour 



François Bégaudeau kender jeg bedst fra "Entre les murs", hvor jeg lavede en bog til undervisning "Klassen", så jeg blev umiddelbart nysgerrig, da jeg så en ny bog af ham med den flotte titel "L'Amour". Det er en forholdsvis kort bog (90 sider), men det var særdeles sjovt at læse den, for den er sprudlende i sin humor.

Det er så sandelig kærlighed med et lille "k", som François Bégaudeau taler til os om. Han siger, at han ville fortælle historien om kærligheden, som den opleves det meste af tiden af ​​de fleste mennesker: uden kriser eller begivenheder, og det lykkes til fulde.

Hovedpersonerne er Jeanne og Jacques Moreau, som mødes i begyndelsen af ​​1970'erne, næsten tilfældigt og uden nogen egentlig romantik, men som tilbringer omkring halvtreds år side om side. År, der går, består af rutine, for det meste harmløse begivenheder, små opmærksomheder, sjældne, men oprigtige, argumenter og kompromiser, indtil slutningen, hvad der end sker...

Fortalt med ømhed og humor i et levende sprog, der får læseren til at spekulere over alle de tomme fraser og hioldninger som vores dagligdag rummer. Men den er ikke ond, men følsom også i slutningen.

Der er mange specielle personer, typer, men også hints til de 50 år af Frankrigs historie.

En rigtig god roman!


GALLIMARD (17/08/2023)

No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...