Saturday, February 10, 2024

Édouard Jousselin: La géométrie des possibles

 Édouard Jousselin: La géométrie des possibles


Spændende tiel men lidt af en moppedreng på mere end 600 sider, som bestemt godt kunne være skrevet et par hundrede sider mere. Det har dog oftest været en fornøjelse at arbejde sig ind i bogen, der kører med forskellige årstal der absolut ikke udvikles kronologisk, men for at øge spændingen eller give forklaringer ud fra tidligere oplevelser hos bogens personer.

Romanen hører til en litterær genre, der refererer til en fiktiv fortælling. Den præsenterer fiktive personer som virkelige og bringer dem til live i et bestemt rum og en bestemt tid. Den beskriver dem, viser deres psykologi og beretter om deres oplevelser.

En fængslende fortælling, der fletter de forskellige skæbner sammen for en tidligere modstandsmand, en reality-tv-stjerne, en amerikansk far, et par studerende, en mexicansk migrant og en ung mor på randen af et nervøst sammenbrud m.fl. Hvad har de til fælles? For at finde ud af det, skal du læse de 600 sider i La géométrie des possibles. 

Umiddelbart er ingen ting fælles for dem, men mystiske kræfter væver deres liv sammen og kaster dem ud i kaos, hjemsøgt af historiens ironi og dens nådesløse gang. Deres ambitioner eksisterer side om side med løgne, og skæbnen venter rundt om hjørnet.Historien foregår i vores egen tid, fra midten af halvfemserne i det forrige århundrede til tyverne i det nuværende, med flashbacks til to tusind og halvtredserne for at følge den endelige skæbne for nogle af personerne.

Selvom den er tæt og har en atypisk kronologi, er historien fængslende takket være dens velbeskrevne, elskelige og fejlbarlige karakterer og de sociale spørgsmål (usikkerhed, det mørke net, racisme), der er fint belyst og analyseret.

En moderne saga der bestemt er værd at kaste sig over!

PAYOT ET RIVAGES (03/01/2024)

No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...