Monday, May 20, 2024

Sophie Tal Men: Là où le bonheur se respire

 Sophie Tal Men: Là où le bonheur se respire




Efter lige at have læst den nye bog fra Sophie Tal Men benyttede jeg lige lejligheden til at finde en lidt ældre udgivelse (2021) frem. God ide for det blev en dejlig oplevelse.

Bogen der rummer personer og miljøer fra tidligere bøger foregår som sædvanlig i Bretagne, nærmere bestemt Brest og L'Île d'Ouessant. 

Det er historien om Clarisse, som efter en alvorlig faldulykke med sin hest bliver indlagt på hospitalet. Hendes søster Lily, der er parfumeur, tror fuldt og fast på, at dufte bygger os op og guider os gennem livet. Hun vil gøre alt, hvad hun kan, for at stimulere sin søster og hjælpe hende med at genopleve sit gamle liv.

Lily beslutter sig for at vende tilbage til Ouessant, de to søstres fødested, et sted hun flygter fra og som Clarisse ikke vil forlade  på jagt efter minder og dufte ...

På hospitalet følges Clarisse af et lægehold, der indbefatter Evann, medicinstuderende.
Det er her, Lily møder ham. Det viser sig at de er tidligere klassekammerater. De to forsøger at hjælpe Clarisse, men har samtidig behov for at afdække deres egne historier.

Godt og let skrevet, men skønt at genopleve miljøet og følge personer fra tidligere værker.

Alban Michel, marts 2021

No comments:

Kamel Daoud: Houris

Kamel Daoud: Houris  Den nye bog fra Kamel Douad har fundet vej til årets udpegning af bøger til Prix Goncourt 2024, og jeg må med det samme...