Thursday, May 23, 2024

David Thomas: Partout les autres

 David Thomas: Partout les autres




En vældig fin novellesamling med et væld af små korte glimt og lidt længere noveller. Lidt svært at bestemme egentlige temaer, for der er så mange, men det er måske historier om livets mangfoldighed og alle de situationer som mennesker kan involvere sig i. Det er de andre set af et jeg, men måske også er de andre. 

Noveller, der ganske enkelt handler om livet i almindelighed, livet som par og dets daglige uheld. Intense i følelser, med storslåede, blide punchlines, de får én til at smile lidt eller meget. Der er flere slags humor i små doser. Det er sjovt, nogle gange syrligt, og man smiler, men gyser også, fordi der nogle gange er vold involveret. Enkle, men geniale ideer, hvis emner overrasker.

Forfatterens måde at skrive på er overbevisende. Med få ord formår han at sætte scenen og konteksten, og han gør sig ikke umage med overflødige detaljer. Historierne fortælles i første person, og hver gang opdager læseren en ny karakter. Den kan læses i ét stræk, men måske bedre i korte bidder, så man kan fordøje og nyde indholdet bedre.

Kan absolut anbefales.
POINTS (12/01/2024)

No comments:

Kamel Daoud: Houris

Kamel Daoud: Houris  Den nye bog fra Kamel Douad har fundet vej til årets udpegning af bøger til Prix Goncourt 2024, og jeg må med det samme...