Wednesday, May 30, 2018


Jean-Christophe Rufin: Katiba


Denne roman af Jean-Christophe Rufin er fra 2010 og har igen efterretnings-selskabet Providence som et væsentligt element.

Romanen foregår i Mauretanien og ørkenområderne omkring landet. Handlingen sættes i gang med mordet på fire italienske turister, og handlingen tillægges de al-Qaida grupper som befinder sig i området. Der er samtidig varsler om et planlagt attentat på en fremtrædende person fra Saudi-Arabien, der skal til reception på Quai d'Orsay. 

En sådan terroristhandling sætter sig selvfølgelig spor hos forskellige nationers efterretningstjenester, for det kan jo være tegn på en større udbredelse af terroristerne, og netop de punktangreb som stadig præger verden.

Sammen med denne uro præsenteres vi for Jasmine, der bliver en hovedperson sammen med Kader. De tos historier bliver langsomt rullet op gennem bogen, og vi får indblik i de to personers opvækst og udvikling. 

Spændende læsning, men samtidig en afdækning af de vilkår, der giver liv til al-Qaida.

Bogen er mere stramt opbygget end "Le parfum d'Adam" og beskrivelserne af ørkenen og landet er på højt niveau


Flammarion, 2010No comments:

Tobie Nathan: L'Évangile selon Youri L'Évangile selon Youri var med til sidste udvælgelse af året Prix Goncourt, men kom al...