Wednesday, April 17, 2019


Jean-Christophe Rufin: 

Les sept mariages d'Edgar et  Ludmilla


Alt begynder i Ukraine, hvor Edgar er på en speciel rejse i URSS i 1958. Et land der ellers var lukket for fremmede. I en lille landsby sidder den unge Ludmilla, nøgen, oppe i et træ! Hun synes at være byens skøre pige, men hendes blik fanger Edgars og der opstår en kontakt på tværs af sprog og sociale skel. 

Senere lykkes det for Edgar at hente Ludmilla til Paris efter deres første giftemål.

Vi følger nu de to gennem deres op- og nedture, skilsmisser og giftemål gennem den sidste halvdel af det tyvende århundrede. Det er en historie om enorm succes for Ludmilla som operasanger og for Edgar som forretningsmand - ja det er med konkrete personer i tankerne som Maria Callas og Bernard Tapie. Der er også enorme nedture, der styrter dem fra at være berømtheder til at miste alt.

Det er en lang historie fortalt af deres svigersøn, der har opsøgt alle, der har kunnet bidrage til at udrede deres liv. De får nemlig en enkelt datter i deres samliv.

En historie om kærlighed, der modsvarer vor tids hurtige skilsmisser og at leve i nutiden uden interesse for en sammenhængende tilværelse.Interessant at læse om tiden i dette lys.

Er måske lidt for langtrukken, men har en livsvisdom, som det er vigtigt at møde. I et efterord skriver Rufin om sit eget liv, der har bidraget til romanens tilblivelse.


Gallimard, 2019


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...