Tuesday, June 15, 2021

Agnès Martin-Lugand: La Datcha

 

Agnès Martin-Lugand: La Datcha


Endnu en succes-roman af Agnès Martin-Lugand, der fortæller om Hermine, en ung pige med store problemer og uden familie, der nærmest bliver samlet op af Jo, der sammen med sin kone Macha ejer en kendt restaurant og hotel. Stedet hedder La Datcha og navnet skyldes Jos og hans kones tilknytning til Rusland.

Romanen starter med dette første møde og fortsætter så med et spring på 20 år, hvor Hermine stadigvæk er på La Datcha, men nu er hun en vigtig person der nærmest styrer stedet. Hun har to børn, er blevet gift og skilt igen. Men ser eks-manden ofte da han tager sig af hotellets store haveanlæg.

La Datcha ligger i Provence, og det er her, hvor par, familier, berømte mennesker og fremmede mødes. Det var her, for 20 år siden, Hermine søgte tilflugt, da hun ikke længere vidste, hvor hun var. I dag har hun ændret sig meget, hun trives i sit erhverv og sit liv. 

Men Jos død, kort efterfulgt af Machas død, vil måske ændre alt. Hvad bliver der af Hermine og alle dem, der arbejder på Datcha? Ankomsten af ​​Vassili, søn af Jo og Macha, vil skabe en masse bekymring og genoplive minder i Hermine, som troede, at fortiden var glemt.

Det er en lang, men spændende historie omkring de nævnte personer, men også med en række vigtige bipersoner. Alle er skildret fint og udførligt. Der er spænding, sorg, håb, fortvivlelse, had og kærlighed i en dejlig blanding. Skildringen af Provence, fransk mad og den skønne natur bidrager også til fornøjelsen ved at læse bogen.

Stort anlagt, men gennemført komposition, der kan holde læseren fanget.



Éditeur : MICHEL LAFON (25/03/2021)



No comments:

Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux

 Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux En meget velskrevet ny roman fra Sophie Tal Men, hvor hun for en gangs skyld lader en del af handling...