Friday, June 25, 2021

Simone de Beauvoir: Les inséparables

 Simone de Beauvoir: Les inséparables


Interessant udgivelse af en novelle/lille roman af Simone de Beauvoir, der er skrevet i 1954 og ikke udgivet før nu.

Det er en i høj grad personlig historie om Simone de Beauvoirs tilknytning til en klassekammerat Zaza, der her er oversat til en historie mellem Sylvie (Simone) og Andrée (Zaza). Det er i høj grad en ungdomsroman, der skildrer det stærke og eksklusive venskab mellem to unge piger fra gode familier.

Sylvie og Andrée mødes i en alder af 9 år i grundskolen. Sylvie er straks fascineret af Andrée, hvis særprægethed og frihed hun føler som et kald. De ønsker begge at ryste sig fri fra de gammeldags opfattelser af kvindens rolle og forældrenes absolutte magt over dem.

Sylvie fortæller historien, og vi kan mærke hendes beundring for den frihed, som hendes veninde viser i hendes forhold til voksne. Der kommer problemer med at frigøre sig, da Andrée kommer fra en stærk katolsk familie. Hun kan ikke have et frit forhold til kæresten uden at de bliver forlovet. Han er imidlertid usikker, og forældrene vil sende hende to år til England. Andrée får en akut hjernebetændelse og dør.

Denne roman er taget fra en sand historie. Den fortæller om styrken ved et venskab og en tragisk skæbne, som bestemt påvirkede Simone de Beauvoir i opbygningen af ​​hendes personlighed.

Denne publikation mere end 60 år senere er et meget interessant syn på en fortid og har også den fortjeneste at ære mindet om Zaza.
Simone de Beauvoirs forfatterskab bringer tiden tilbage, dens skikke, dens begrænsninger. Den korte bog er udstyret med fotos af de to unge piger, og brevudvekslng mellem dem.

Specielt interessant at læse for at få en måske andet billede af Simone de Beauvoir og særdeles instruktiv om une pigers skæbne i tiden mellem 1. og 2. Verdenskrig.

Éditeur : L'HERNE (03/06/2020)

No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...