Monday, July 26, 2021

Laetitia Colombani: Le Cerf-volant

 Laetitia Colombani: Le Cerf-volant


Vi husker den rørende historie fra  "La Tresse", og her møder vi igen den kasteløse (dalit) Smitas barn Lalita. Hun er nu hos en slægtning og arbejder i hans restaurant, selv om hun kun er 11-12 år. Hendes fortsatte skæbne kædes sammen med to andre kvinders liv, nemlig Lena og Preeti. Men hvor de tre kvinder i La Tresse aldrig mødes, følger vi de tre i deres liv i Indien.

Léna, en tidligere lærer fra Frankrig, prøver at glemme den tragedie, der har ændret hendes liv og skubbet hende til at forlade alt. En dag, under en morgenvandring på en strand, der stadig er blottet for turister, ser hun en lille pige lege med en drage. Senere under en svømmetur bliver Lena ført ud i havet, men bliver reddet, da pigen med dragen, Lalita, tilkalder hjælp. Lena er stærkt berørt af pigens skæbne, for hun bliver udnyttet af restauratøren. Lena beslutter sig til at lære hende at læse og skrive, så hun kan rejse sig fra sin tilstand ... ligesom denne drage, der trodser tyngdekraftens love.

Under redningen af Lena optræder Preeti, en ung kasteløs kvinde, der har dannet en gruppe af unge piger "Red Brigade", der trodser normerne og behandlingen af de kasteløse. Preeti lærer dem selvforsvar, så de ikke skal blive ofre for meningsløse voldtægter. Gruppen er en magtgruppe i den lille by.

Vi følger Lena i denne verden, som hun ikke ved noget om, på et utroligt eventyr, der kombinerer håb og vrede, viljen over for traditioner og drømmen om at ændre livet gennem uddannelse ...

En smuk og oprørende bog der viser en verden og nogle traditioner, der ligger så langt væk fra vestlig kultur og som i den grad er en underkuelse af kvinder. Stærk appel om ændringer og en værdig efterfølger til "La Tresse".




Éditeur : GRASSET (09/06/2021)

No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...