Tuesday, July 27, 2021

 Adèle Bréau: Haute saison



Fra Provence i "Frangines" flytter vi nu til en ferieklub på den baskiske kyst i Anglet. Det er en af de billigere klubber, men beliggenheden er perfekt og personalet er oplagte til at møde de nye gæster, der kommer med forskellige forudsætninger.

Vi skal følge ferien for tre ensomme personer, der under andre omstændigheder aldrig ville have mødt hinanden. Men det bliver en historie om venskab og forløsning.

Matthias, en far, der er fuldstændig vildt engageret i sit arbejde, han er fraskilt og er afsted med to døtre. Chantal, en bedstemor, der ikke rigtig ligner en bedstemor, men tager på ferie med to børnebørn for at aflaste sin datter. Fanny, en storslået kvinde, der kæmper for ikke at lide under sit handicap, hun sidder i en rullestol. Hun er med sin mand og to børn, men forholdet går ikke særlig godt.

Alle har problemer med deres tilværelse, men samværet med de andre får efterhånden løst op for deres indre spændinger og problemer. Det går bestemt ikke gnidningsløst til, og vi får livet i alle dets former, (meget) nærhed, glæder, sorger, humor, alt sammen skrevet en en let og dejlig pen, der giver os en kærlige præsentation af de forskellige karakterer.

Sammen med "Frangines" er "Haute Saison" to vellykkede sommerferieromaner.


Éditeur : J.-C. LATTÈS (05/05/2021)


No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...