Monday, July 26, 2021

Franck Thilliez: Au-delà de l'horizon

 

Franck Thilliez: Au-delà de l'horizon


En samling af 12 noveller af Franck Thilliez der jo ellers er mest kendt for sine romaner, men her har vi 12 pletskud, der viser en sprudlende fantasi, uhygge, spænding og ikke mindst en utrolig evne til at formulere ting der ligger hinsides horisonten, som samlingens titel.

Der er meget om videnskabens frembringelser, og i titelnovellen drejer det sig om at samle folk med forskellige kompetencer, der skal sendes til Mars. De skal jo kunne samarbejde, men også kunne klare det på det sociale plan, undvære kontakten til familie etc. Det er der kommet en meget fin og spændende novelle ud af, der faktisk på mange måder rammer noget aktuelt. Mere skal jeg ikke afsløre.

Der er andre noveller der f.eks. drejer sig om økologi, om splittethed og andre psykiske problemer. Vi får næsten vores pandemi skildret på et krydstogtskib, der pludselig rammes af en mærkelig virus.

I den interessante novelle "Origines" stopper udviklingen pludselig og tiden løber baglæns og man går fra at være gammel og efterhånden blive yngre, til man når til sin fødsel og dermed død. Meget speciel tankegang.

Det er en fornøjelse at begive sig ud i disse noveller, der, hvis man ikke kendes Thilliezs romaner, kan give lyst til at kaste sig over én af hans mange romaner.


Éditeur : POCKET (02/01/2020)




No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...