Tuesday, July 27, 2021

Adèle Bréau: Frangines

 Adèle Bréau: Frangines


Det er historien om tre søstre, der hvert år mødes i Saint-Rémy-de-Provence på ejendommen La ​​Garrigue, som deres forældre tidligere har købt.

"Søstrene" er meget forskellige, men intet kan adskille dem: Mathilde den ældste, høje blondine, gift med Raphaël, blændende, dominerende, beslutsom, bor i Paris, Violette, en smuk rødhåret pige, der voksede op i skyggen af ​​sin ældre søster, skilt fra Michel, de bor i Paris, til sidst Louise, brunette, født nogle år senere end søstrene. Hun er blevet i Saint-Rémy, sammen med sine forældre, uddannet sygeplejerske, meget hengiven over for sine patienter, superbeskytter af sin mor, Jeanne, tidligere jordemoder og deres far Yves, pensioneret iværksætter.

Vi hører skiftevis om årets besøg og har flash-backs til søstrenes barndom, og vi kan således følge, hvordan de har udviklet sig i hver deres retning. Sidste år faldt der en bombe i familien: faderen flytter sammen med en anden kvinde i byen! Moderen Jeanne er trøstesløs og forstår ikke, hvordan man kan slutte et ægteskab der har varet i 40 år. Døtrene trøster hende, men ser med nogen bekymring frem til årets samling.

Der er masser af dramatik og familieopgør. Har de nogensinde kendt hinanden så godt som de troede? De har alle deres skjulte sider, som endelig kommer frem for dagens lys.

Denne sommer bliver intens. Fortidens minder og konkrete personer dukker op igen. Alle vil tabe deres beskyttende skal. Smukke følelser og smukke livserfaringer møder os blandet med vrede, raseri, håb og kærlighed. 

En magisk roman, der fortryller ens sommer tilsat alle de herligheder som man finder i Provence!


Éditeur : LE LIVRE DE POCHE (05/05/2021)



No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...