Sunday, July 18, 2021

Jean-Christophe Grangé: La Forêt des Mânes

 

Jean-Christophe Grangé: La Forêt des Mânes



I Paris møder vi Jeanne Korowa, en strålende undersøgelsesdommer i Nanterre. Hun er 35 år, rødhåret og med et katastrofalt følelsesliv. Hun har aldrig fundet prinsen på den hvide hest.

Hendes seneste kæreste går til psykoanalytikeren Antoine Féraud og ulovlig får Jeanne installeret mikrofoner hos ham. Hun vil udspionere sin eks-kæreste, der pludselig har forladt hende.

Ved et tilfælde hører hun en underlig session, hvor en far afslører de blodtørstige drifter hos sin autistiske søn. Det får Jeanne til at se en sammenhæng med en sag hun er midt i.

Sammen med kollegaen François Taine dækker hun en række særligt uhyggelige mord: parteringer, kannibalisme og makaber iscenesættelse. Tre frodige Venus-agtige kvinder, tre blodige scener mellem ritual og galskab.

Jeanne rummer en mørk facet: en sygelig fascination, en reel besættelse af blodforbrydelser, morderisk demens, kort sagt, en meget udtalt smag for blod.

Derefter starter hun forsigtigt i efterforskningen og følger i morderens fodspor i Latinamerika. Autisme, fertilitet, forhistorie: tre spor, der fører Jeanne fra Paris til Nicaragua, Guatemala og derefter i de argentinske sumpområder. I slutningen af ​​sin søgen, i skoven i Mânes, vil hun opdage en sandhed, som vi ville have foretrukket aldrig at vide.

Meget velskrevet, men bedst i første del i Paris. Det bliver lidt voldsomt med det forhistoriske og de politiske forhold i Sydamerika synes ikke helt at høre hjemme i historien. Men der er godt med suspense.

ALBIN MICHEL (02/09/2009)

  

No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...