Monday, March 14, 2022

Aurora Victor: Douce Esquive

 Aurora Victor: Douce Esquive


En romandebut for Aurara Victor der med sin lille historie forsøger at skildre nogle kvinder, der er løbet ind i diverse problemer.

Romanen fortæller historien om Fantine, en ung skuespillerinde, der bor alene i en lejlighed i Toulouse. Selv om hendes liv tilsyneladende er ubekymret, skjuler hun et dybt barndomssår. Hun skar båndene over til sin mor Carole og sin søster Myriam for syv år siden. 

Hvorfor ? 

En dag opdager hun et anonymt brev på sit dørtrin, og hendes liv bliver vendt på hovedet. Uden at afsløre noget yderligere kan vi sige, at temaerne om hemmeligholdelse inden for en familie, i det væsentlige om kvinder, og om forsvinden er allestedsnærværende. 

Hemmeligheden er vævet omkring disse tre karakterer: en selvstændig kunstnermor, Fantine, hendes datter, en skuespillerinde, der elsker frihed, men er i sin gang blevet forslået og misforstået, Myriam, tvillingesøsteren, gennem hvem sandheden vil komme frem i lyset.

Meget er fint i romanens komposition, men personkarakteristikkerne er ofte lidt pseudoagtige og stereotype. Der er også lidt for meget krimiroman der pludselig tager over.

Men alt i alt en pæn debut, der måske lover bedre ting i fremtiden.




No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...