Thursday, March 17, 2022

Corbeyran/Fattore/Priori: Happytech

 Corbeyran/Fattore/Priori: Happytech


Så blev der tid til en tegneserie skrevet af Corbeyran, hvis serie om 14-18 krigen jeg holder meget af. Denne nye serie med titlen Happytech foregår i vor tid og tager fat på de firmaer der forsøger at udnytte vores naivitet til at gøre os glade flokdyr.

I. bind har undertitlen: Le bonheur nuit gravement la santé, præsenterer os for Xavier Guignard, der i starten lever af at sælge folk forsikringer via telefon. Han lyver og udnytter folk for et godt ord. Der sker imidlertid noget, da han er til en familiefest. Han hader det og drikker sig fuld, men ikke mere end et par fætre fortæller ham, at han som barn var en spytslikker, var uendelig naiv og nem at narre. Det var første hak i tuden, senere forlader konen ham, han mister jobbet, men får så kontakt til Happytech.

Vil det gøre ham lykkelig og få ham til at tro på sig selv? Ja, det fortæller 1. bind om med en bidende social satire. Virker lovende for fortsættelsen af serien.

Historien er godt skruet sammen med dejlige tegninger Alessia Fattore, farvelagt af Giulia Priori. Det er også en nydelse at se billederne, der er gode til at fange steder og personer.



Delcourt, marts 2022


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...