Thursday, March 24, 2022

Yasmina Reza: Trois versions de la vie

 Yasmina Reza: Trois versions de la vie

Faldt over et lille teaterstykke af Yasmina Reza som blev opført første gang i 2000 i Wien og senere i Paris på Antoine-teatret.

Det er bygget op i tre versioner med de samme personer, men hvor der ændres lidt i tilgangen og emnerne i hver version. Det er faktisk ret flot gjort.

Historien foregår i Paris i en parisisk lejlighed. Ægteparret Henri og Sonia diskuterer om de skal give efter for deres søns plageri om lidt mere mad, selv om han er lagt i seng og har børstet tænder. Henri er mest indstillet på at lytte til sønnen, men Sonia er stærkt imod.

Situationen eskalerer, da Hubert og Inès dukker op. Henri og Sonia troede, at de havde inviteret dem til aftenen efter, så gode råd er dyre. De får lidt chips og et glas vin, men sønnens plageri fortsætter.

Situationen forværredes yderligere, især da Hubert - Henris chef - fortæller ham, at der netop er offentliggjort et forskerarbejde om samme emne, som Henri har arbejdet på i tre år. Nu kan Henri godt vinke farvel til sine drømme om forfremmelse.I den første version skærpes tonen også med interne skænderier mellem ægteparrene og diskussion af kønsroller.

Alt i alt en masse godt stof at arbejde med for skuespillerne, der her har lejlighed til at understrege en del af de uhyrligheder og stereotyper som vores hverdage består af.



ALBIN MICHEL (02/11/2000)

No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...