Tuesday, March 08, 2022

Karine Tuil: La décision

 

Karine Tuil: La décision


Karine Tuil sætter tiden til maj 2016, dommer Alma Revel skal tage stilling til skæbnen for en ung mand, Kacem, der er mistænkt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien og derefter vendt hjem til Frankrig. Er han terrorist eller ej? 

Til dette professionelle dilemma føjes endnu et, mere intimt:  Alma, der er gift, har en affære med den advokat, der repræsenterer den anklagede. Mellem fornuft og ufornuft risikerer Almas valg at vende op og ned på hendes og landets liv...

Karine Tuil tager os med ind i antiterror-efterforskningsdommeres dagligdag, til hjertet af den menneskelige sjæl, hvis mørkeste fordybninger hverken forhindrer håb eller skønhed. Alma arbejder hårdt og er grebet af sit arbejde, men kan hun tage fejl?

Almas psyke er strålende detaljeret skildret. Det er et aktuelt portræt af en kvinde, klemt mellem vægten af ​​ansvar, professionelt pres, gråzonerne mellem uskyldsformodningen og beskyttelsen af ​​et land. Samtidig med det har Alma for nylig elsket som aldrig før. Hun lytter til sin elsker, der får hendes hjerte til at banke, hun hører ham gentage, at der ikke er bevis for anklagen mod Kacem, at fængsel er radikaliseringens ophav. Hun lytter til ham og lader sig gradvist falde ind i denne menneskelighed, hvor vi stadig hører had råbe på døden.

Roman, der er så tæt på virkeligheden, griber en i en voldsom spænding, der bliver endnu stærkere, da Almas familie også inddrages.

Stærk historie, der holder læseren fanget til det sidste, måske også fordi den tilfældige terrorisme kan ramme alle. Kan absolut anbefales.

Se også min omtale af to tidligere bøger af Karine Tuil: Les choses humaines og L*insouciance


GALLIMARD (06/01/2022)

No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...