Thursday, March 10, 2022

Rachid Benzine: Voyage au bout de l'enfance

 Rachid Benzine: Voyage au bout de l'enfance


En lille dreng på ca 9 år, Fabien, er en glad lille dreng fra de parisiske forstæder, der elsker poesi. Da hans far natten over fortæller ham, at hele familien forlader Sarcelles for at slutte sig til Islamisk Stat i Syrien, bliver hans liv pludselig til rædsel. Han er ellers dygtig i skolen og er glad for sin lærer og sine kammerater.

Rachid Benzine lader drengen, omdøbt til Farid ved hans ankomst til Syrien, som fortæller. Det bliver til en fortælling af uskyld, der handler om kalifatets unger, fanget i hjertet af det mest ekstreme barbari. Det er et barn ikke kun et offer for Daesh, men også for sine forældres beslutning om at tage til jihad.Det er en beretning fyldt med gru og rædsel, dog løftet lidt med Fabien lyst til at digte.

Denne lidt for korte historie på ca 96 sider er historien om en nedtrampet barndom, en fordømmelse af religiøs fanatisme, en hyldest til poesi og en invitation til tolerance over for disse muslimer bedraget af Daesh. De er blevet inddraget i noget som de ikke vidste hvad var, derefter udelukket af Frankrig.

Denne historie, den rører dit hjerte, den stjæler din sjæl, for denne historie er ikke fiktion, det er oplevelsen af ​​en familie, der rejste til Syrien, det er historien om en nedstigning til helvede uden mulighed for at vende tilbage.

Skrevet i et barns lette sprog og korte sætninger, der er en kontrast til de oplevelser han har.
Bestemt værd at læse og evt. bruge i undervisningen.


SEUIL (07/01/2022)


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...