Sunday, June 05, 2022

Sophie Tal Men: Des matins heureux

 Sophie Tal Men: Des matins heureux


Har læst og omtalt de fleste af Tal Mens romaner, der ofte udspiller sig i hospitalsverdenen i Bretagne, især Brest.

Hendes nyeste roman bryder lidt dette mønster, da det meste af handlingen foregår i Paris, dog kun til et lille område tæt ved Cimetière de Montparnasse.

Vi følger et spil mellem tre personer der mødes tilfældigt, hver især forsøger de at udfylde tomrummet, der omgiver dem. Elsa, en ung hjemløs, leder efter sikre steder at hvile og varme sig i fuld sikkerhed. Marie, en bretonsk gynækolog som også optræder i andre af Tal Mens romaner, er netop flyttet til Paris for at specialisere sig i brystrekonstruktion for kvinder, der har haft brystkræft. Guillaume, en bartender på en irsk pub, er lige blevet forladt af sin kæreste og forsøger at slippe af med alle de genstande, der stadig forbinder ham med hans eks på Leboncoin...

Uden at fortælle for meget, bliver mange temaer behandlet, såsom den skyldfølelse, som visse karakterer kan føle, og som de skal kunne slippe for at komme videre i deres liv og deres projekter. 
Der er også de traumer, der skal overvindes, kort sagt den modstandskraft, der skal opnås, også for at forblive i kontrol over sin fremtidige vej. 

I det hele taget skal man først opbygge sig selv, førend man kan komme videre. Det oplever Marie, der ellers er en drivende kraft i venskabskredsen i Brest. Nu står hun pludselig alene i Paris og selvfølgelig tager hun sig af Elsa, men en forelskelse i Guillaume medfører en stor erkendelse hos hende.

En hyggelig læsning og heldigvis får vi gode glimt fra både Paris og Bretagne og tre personer, som man kommer til at holde af.


ALBIN MICHEL (30/03/2022)
 

No comments:

Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux

 Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux En meget velskrevet ny roman fra Sophie Tal Men, hvor hun for en gangs skyld lader en del af handling...