Tuesday, July 26, 2022

Marina Carrère d`Encausse: Une femme entre deux mondes

 Marina Carrère d`Encausse: Une femme entre deux mondes


Valérie, fraskilt, mor til to teenagere, er journalist og forfatter. Alt ser ud til at gå fint for hende, men i virkeligheden er Valérie ikke glad. 

Hun fornemmer, at hendes liv er baseret på løgne, og at dæmoner forhindrer hende, endda forbyder hende at få adgang til lykken. Det er helt sikkert af denne grund, at hun accepterer, at hendes nye ledsager, efter at have præsenteret hende for et upåklageligt ansigt, bliver til et voldeligt og perverst individ, uden at hun forlader ham. 

Hvad værre er, hun lider i situationen og tænker, at hun fortjener denne lidelse. 

Et møde kommer dog til at ændre hendes liv. Under et besøg i i fængsel, hvor hun skal præsentere sin seneste bog for de kvindelige fanger, møder Valérie Nathalie, som har siddet fængslet i mange år. 

De indleder først et breve-forhold, senere mødes de i besøgsrummene. Deres venskab udvikler sig til et meget stærkt romantisk forhold. 

Mens Valérie tror, ​​hun hjælper Nathalie, sker det modsatte. Nathalie, deres fælles historie vil tvinge Valérie til at dykke ned i sin fortid for at lære sig selv bedre at kende og forstå for endelig at leve. 

En stærk roman hvis bedste kapitel er Valéries første besøg i fængslet. Vi får virkelig et indblik i de indsatte kvinders mangesidige problemer. Der er et univers af hemmeligheder, tiltrækningen på grund af fortrængt lidelse. 

Både Valérie og Nathalie er en kvinde mellem to verdener, der på en måde kæmper mod hinanden. De må kæmpe for at den skal blive til én ny verden med håbet om at kunne leve et rigtigt liv.



ANNE CARRIÈRE (05/10/2017)


No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...