Saturday, July 09, 2022

Nicolas Bocq: Le Sortilège Modiano

 Nicolas  Bocq: Le Sortilège Modiano


Som absolut fan af Modiano er det sjovt pludselig at se hans navn i titlen på en ny bog. Det blev også en god oplevelse at læse den. 

Bogens hovedperson, Marc Viker, er advokat i slutningen af ​​en strålende karriere. Han er for nylig blevet skilt fra sin kone Anne, der ikke kan holde ud aldrig rigtig at se ham på grund af hans arbejde. 

På samme måde som Marc er besat af sit arbejde, er han som besat tilbagevendende billeder fra hans fortid, som ubønhørligt forfølger ham. Vi får efterhånden at vide, at han voksede op i fattige kår, men blev forelsket i en ung pige med rige forældre. Hun hed Anne!, og det er mindet om hende der besætter ham.

For at forsøge at komme ud af det, beslutter han sig for at møde sin barndomskæreste til et kollokvium i Paris, for han har kunnet følge hende på grund af hendes særlige efternavn.

Som altid finder han støtte i læsningerne af sin yndlingsforfatter, Patrick Modiano, og vi får de særlige tekststeder præsenteret som karakteriserer hans situation.

Efter et travlt liv befinder han sig ved et vendepunkt, hvor han har brug for at sætte tingene på plads lige fra sin barndom med de ydmygelser og sår som har arret ham for livet. Men som Modiano siger, er det godt eller skidt at få svarene. Det er op til Marc Viker at træffe sit valg.

Men ønsker han virkelig at slippe af med denne besværgelse? Kan Modiano hjælpe ham.
Det er særdeles godt skrevet og kender man Modiano får man en ekstra nydelse.


LIBRINOVA (05/05/2022)

No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...