Friday, July 15, 2022

Sarah Ghoula: Nos silences sont immenses

 Sarah Ghoula: Nos silences sont immenses


En spændende og bevægende historie fyldt med minder om tidligere tiders samfund i Algeriet og dets tro og levevis i de fjerne landsbyer.

Zohra er en pige, der kom til verden uden at græde, men hvis eksistens er som et højt råb. Hun er helt anderledes end hendes mange søstre og bliver i høj grad moppet af omgivelserne.

Hun er spinkel og ikke god til at arbejde i markerne tæt ved ørkenen. Den unge pige vokser op i skyggen af ​​sine mange søstre, men møder en dag blikket fra en healer/klog kone, der ser et uendeligt potentiale i hende. 

Zohra bliver derfor sendt til en klog kone i en lille landsby og bliver gradvis oplært. Styrket af denne kraft, hun udvikler, ser Zohra sit omdømme vokse, og indbyggerne i de omkringliggende landsbyer strømmer til hendes dør. 

Moderens fattige liv bliver skiftet ud med et liv i lukses, for patienterne betaler jo og Zohra er ikke optaget af det økonomiske. Men hun har en udlængsel som ikke vil slippe hende.

Alt dette er fortiden, for Zohra er nu blevet gammel, og hun fortæller sin historie til en ung pige, så hendes liv ikke glemmes. Hun ved, at hun har en slags pligt til at bringe det videre.

En dejlig fortællestil i et let og poetisk sprog, der samtidig rummer en stor dybde og mystik. Den stemningsfulde kraft af steder, lugte og karakterer gør det til en gribende litterær rejse.

Det er en indvielse til en anden dimension som opnås gennem de lange perioder med tavshed.

Kan absolut anbefales




FACES CACHÉES (27/05/2022)


No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...