Saturday, July 09, 2022

Eric Reinhardt:Comédies françaises

 Eric Reinhardt: Comédies françaises


Bogen starter med en meddelelse om Dimitri Marguerites død og omstændighederne ved den bilulykke, der forårsagede hans død, den 16. juli 2016, på en vej i Bretagne. Hans ledsager, Pauline, der kørte bil, er uskadt.

Vi får altså slutningen, før historien om denne specielle person fortælles. Det hele starter med jagten på en pige, han mødte i Madrid, en pige, som Dimitri, fortælleren, absolut gerne vil finde, tror han genkender, men forsvinder, før han når at nærme sig hende. Han er altid på vej til at leve tilfældige møde for at undersøge forskelle på skæbne og tilfældigheder.

Dimitri er journalist og en dag påbegynder han en undersøgelse af internettets fødsel, fascineret af at det er en fransk ingeniør der opfinder af et datatransmissionssystemet, som er grundlaget for den digitale revolution. Han blev dog brat afbrudt i sin forskning af de magthaverne i 1974. Vi følger med i hvad Dimitri så forsøger.

Vi bliver ført rundt i de to historier om magtmisbrug og om kærlighed i en skøn blanding og tilført en filosofisk nerve.

Spændende læsning.


GALLIMARD (14/04/2022)


No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...