Thursday, October 20, 2022

Sandrine Collette: On était des loups

 Sandrine Collette: On était des loups




En fortælling hvor natur, drifter og overlevelse spiller de vigtigste roller.

Fortælleren Liam bor i en region med bjerge og stadig vilde skove, hvor han lever af jagt. Han bor med Ava og den fem-årige søn Aru. De to er ofte efterladt alene hjemme under hans lange og meget hyppige fravær. Liam elsker sin ensomhed i naturen.

En aften, da Liam vender tilbage fra de bjergrige skove, hvor han har været på jagt, gætter han straks på, at der er sket noget. Hans fem-årige søn, Aru, venter ikke på ham uden for huset. I gården opdager han fodsporene af en bjørn. I nærheden, under Avas livløse krop, finder han sin søn. Levende. Ava dør efter bjørnens overfald på hende.

Midt i sin smuldrende tilværelse har Liam én vished. Denne vilde verden er ikke skabt til et barn. Fast besluttet på at betro sin søn til andre end sig selv, forbereder han en lang rejse til byen. Her får han afslag fra familien.

Splittet mellem sin rolle som far og udfordringen med at opdrage et lille barn alene i isolationen af ​​disse ugæstfrie omgivelser, beslutter manden sig for at skille sig af med sin søn og begiver sig ud på en rejse, hvis eventyr alligevel vil fortsætte i et forsøg på at forpurre hans planer. 

Men i disse øde områder er der ingen, der ved, hvad der kan ske. Endnu mindre med en mand gal af raseri og smerte ledsaget af et rædselsslagent barn.

Stærk roman, der viser et menneske på sit yderste og et lille barn, der også vil tage ansvar. God læsning.


J.-C. LATTÈS (24/08/2022)




No comments:

Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux

 Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux En meget velskrevet ny roman fra Sophie Tal Men, hvor hun for en gangs skyld lader en del af handling...