Saturday, October 22, 2022

Victoria Mas: Miracle

 Victoria Mas: Miracle


Et mirakel er en flerstemmig roman med stort fokus på religion.

Der er nonnen søster Anne, der har modtaget en enestående profeti: Jomfru Maria vil vise sig for hende i Bretagne. Hun lader sig overflytte til en ø i det nordlige Finistère, men opdager, at en teenager Isaac hævder at have haft den vision, som hun havde fået at vide.

Der er Isaac og hans far, moderen er død for nogle år siden i en bilulykke. Der er familien Bourdieu, hvor faderen ikke forstår sønnen Hugo, men ofrer sin energi på datteren Julia, der lider af astma Der er en række lokale bl.a. kroejeren Madeen, der er stærkt troende og styrer øen.

Stillet over for en begivenhed, som ingen kan bevise, gør et helt område oprørt, fordi Isaac går i trance og ikke siger, hvad viser sig for ham andet end det er en kvinde...

Efterhånden som begivenhederne udvikler sig, ændrer forholdet mellem mennesker sig, sår dukker op igen, linjer bevæger sig, alle er tvunget til at ændre deres forhold til verden, og når elementerne bliver involveret, bliver drama uundgåeligt.

Ved at forankre sin historie i Bretagne tager Victoria Mas udfordringen op med at bringe læseren ind i dette land af fortællinger og legender, af tro, af overtro, hvor vi overalt støder på kristen, keltisk, hedensk arv... Hendes beskrivelse af landskaberne og livsstil på øen er sublime, og de psykologiske portrætter er overbevisende.




 Albin Michell (17/08/2022)



No comments:

Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux

 Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux En meget velskrevet ny roman fra Sophie Tal Men, hvor hun for en gangs skyld lader en del af handling...