Friday, October 28, 2022

Sarah Barukh: Envole-moi

 Sarah Barukh: Envole-moi


En smuk roman om barndom, venskab, som står for hårde prøvelser.

Der er gået næsten ti år siden Anaïs og Marie, et par tætte barndomsvenner, hverken har set eller talt sammen, da Marie kontakter Anaïs, fordi hendes mor døde. Og straks dukker minderne op igen, og Anaïs ved, at hun bliver nødt til at være der for Marie og også for Brigitte, hendes mor, som var så meget mere skør end hendes.

Vi kommer tilbage til 90'erne, 19. arrondissement i Paris, Anaïs ser Marie dukke op i sit liv, så meget smukkere, så meget mere sikker på sig selv. Marie der skal tilbage til Paris Opera for at dyrke sin dans, Marie der forsvarer hende hele tiden, Marie hvis liv ikke er så smukt som Anaïs tror, ​​fordi hendes mor nogle gange (ofte...) opfører sig som en retarderet teenager eller værre..

I dag har Anaïs overvundet sine fysiske komplekser, hun har en god stilling, en god følgesvend, men kæmper for at blive gravid. Marie var en trofast veninde, men Marie opførte sig nogle gange meget dårligt, nogle gange uden at vide det. Perfekt venskab eller giftigt venskab? Lidt af begge dele, men i dag skal Anaïs være der. Ved mødet med Marie, og ved mødet med hende selv...

Det bliver et møde, der medfører adskillige omslag og som bliver afgørende for de to kvinders fremtid. Der bliver et kapløb fgor at nå ind til hinande, men også en tragedie som Anaïs har holdt for sig selv.

Bestemt værd at læse.


ALBIN MICHEL (29/01/2020)


No comments:

Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux

 Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux En meget velskrevet ny roman fra Sophie Tal Men, hvor hun for en gangs skyld lader en del af handling...