Friday, November 11, 2022

Nathan Devers: Les liens artificiels

 Nathan Devers: Les liens artificiels


Bogen der var blandt kandidaterne til årets Goncourt starter med et selvmord, som ovenikøbet bliver vist live på Facebook. Det er den unge Julien Ribérat, der kaster sig ud af sit vindue, hvad mon forklaringen er? Det bliver i løbet af bogen forklaret i skildringen af hans for korte liv.

Da Julien Ribérat bliver træt og nedslået i sit lille daglige liv som spillelærer og barpianist, forladt af kæresten May og forvist til et værelse i Rungis, opdager han online en "spejlverden" af ​​djævelsk præcision, hvor alt er muligt: ​​en ny chance for at blive det, han havde drømt om at være... Velkommen til Antimonde.

Denne anti-verden hedder Heaven og er udtænkt og udarbejdet af Adrian Sterner. Alt er genskabt i naturlig størrelse og er fuldstændig som den verden vi lever i, men man optræder som en avatar, skaber sit eget udseende og sit nye navn. I virkeligheden er det et spil, men det bliver hurtigt til meget mere for Julien, der har valgt navnet Vangel.

En virtuel 3D-platform, som replikerer hele planeten jorden, som tilgås ved at tage en virtual reality-hjelm og en dragt på, og som giver én mulighed for at leve et andet liv gennem sin avatar. Et friere, rigere liv, der udnytter perspektiver, som vi ikke har i vores virkelige liv.

Julien bliver rig og får snart en afgørende rolle i Heaven takket være hans kritiske digte om pseudo-livet. Det bliver en kamp mellem skaberen Adrian Sterner og Julien.

En virkelig svimlende skildring af vor tid, hvor det virtuelle og det reelle spejler hinanden. Hvor mange er sat på et sidespor og drømmer om en anden tilværelse eller et paradis. Vi får stillet en masse spørgsmål til vores moderne tilværelse ud fra et filosofisk syn blandet med poetiske, musikalske, humoristiske og apokalyptiske vinkler.

Det er en roman der også handler om litteratur og skærmene. Vil de overtage bøgernes plads? Eller vil vi i virkeligheden se bøgerns fiktive verden blive den reelle verden for os?

Meget righoldig, spændende og foruroligende bog, som kun kan anbefales.


ALBIN MICHEL (17/08/2022)


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...