Thursday, November 17, 2022

Jean-François Pasques: Fils de personne

 Jean-François Pasques: Fils de personne


Det er ikke fordi jeg normalt læser mange af de nye kriminalromaner, men fik alligevel lyst til at læse årets Prix du Quai des Orfèvres 2023, og jeg blev bestemt ikke skuffet.

Bogen starter med et dødsfald, der virker lidt mærkeligt: En mand i tresserne, der ligner en vagabond, er fundet død i en dam i Tuilerierhaven. Svært at identificere ham, i hans lommer finder man en bog af Balzac, en lighter fra fremmedlegionen, og et telefonnummer. Et første spor... det er nummeret på CNAOP, en organisation, der tillader børn født "under X" (bortadopteret fra fødslen) at få oplysninger om deres oprindelse. 

Politikommisær Delestran fra 1. afdeling får navnet på vagabonden, hr. Georges, og en adresse: kirken Notre-Dame -de-l'Assomption, kendt som polakkernes kirke. Delestran er allerede ansvarlig for efterforskningen af ​​tre unge kvinders nylige forsvinden, og som modvilligt ser en psykolog, Claire Ribot, ankomme til hans afdeling.

Dette r udgangspunktet og jeg røber vel ikke for meget ved at fortælle at de to sager kommer til at sille sammen. En herlig intrige og en uventet løsning.

Det er et spændende persongalleri, vi kommer tæt på mange af afdelingens politifolk og får nogle beskrivelser, der kunne minde meget om Simenons måde at fortælle på.

Dejlig bog, som kan anbefales til lidt afslappende læsning. Har bestemt fortjent sin Prix.


FAYARD (09/11/2022)


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...