Saturday, December 10, 2022

Agnès Ledig: Pars avec lui

 Agnès Ledig: Pars avec lui


Faldt over en lidt ældre roman af Agnès Ledig, som jeg lige måtte læse som lidt underholdning. Historien er ganske god og ender godt, så er det sagt.

Historien har som hovedperson Juliette der er intensivsygeplejerske. Hun bor sammen med en mand, der ikke respekterer hende, men hun er forblændet af sit absolutte ønske om et barn.

Roméo, en ung brandmand, ankommer til Juliettes afdeling efter at være faldet 8 etager ned under et bransslukningsarbejde. Han er nærmest totalskadet, men klarer sig igennem lidt efter lidt. Han bor alene med sin lillesøster, den fjortenårige Vanessa.
Guillaume, en ung sygeplejerske, arbejder i samme tjeneste som Juliette og forsørger at trøste den unge søster.

Så kører historien ellers derudad med Juliettes ven som den onde mand, Roméo som helten og Guillaume der bliver forelsket i en mindreårig.

Der er mange aktuelle temaer omkring sygeplejerarbejde, hospitalslivet, infertilitet, abort, undertrykkelse af kvinden i ægteskabet, fysisk vold, familieproblemer, plejehjem etc. 

Man keder sig ikke under læsningen, men jeg synes nok, at meget er lidt for søgt og med en småfilosofi, der ikke helt kan holde.

POCKET (07/04/2016)



No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...