Thursday, December 29, 2022

Maïmouna Baradji-Diakité: Maya, la fière

 Maïmouna Baradji-Diakité: Maya, la fière


I slutningen af ​​september udkom Maya la Fière, den allerførste bog af Maïmouna Baradji Diakité på forlaget Maïa. Denne unge 30-årige kvinde fra Montévrain realiserer sin barndomsdrøm ved at skrive et rigtigt forsvarsskrift for unge mennesker. En subtil, retfærdig, passioneret og engageret ung pen, som vil gøre op med klicheerne om de unge.

Maya er 18 år og bor i boligområdet Beaulieu sammen med sin mor, som hun er meget tæt på, og sin storebror Bilal, der har planer "så store som hans hoved", men alligevel bliver de aldrig til noget. Hun er en solid studerende, der drømmer om at blive journalist, men hendes liv bliver pludselig vendt på hovedet efter dårlige nyheder. 

Fra den ene dag til den anden, for at hjælpe sin familie, er Maya derfor fast besluttet på at tjene "mange penge på kort tid". Som dristig og kvindebevidst ønsker teenageren at nå sine mål på den enklest mulige måde, samtidig med at hun forbliver stolt. 

Hun følger rådene fra sin bedste veninde Sissi (den smukkeste pige i nabolaget), som overbeviser hende om, at det er nemt at "blive rig uden talent eller diplom, bare med gode ideer". Sammen vil de to unge kvinder forsøge det utænkelige, uden at drømme om de farer, de kan udsætte sig selv for. Det er også uden at tage hensyn til problemerne relateret til deres generation og de særlige forhold ved livet i forstadsbyerne.

En ungdomsroman der med friske øjne tager de unges synsvinkel på verden, de kan være lidt naive, men initiativrige, solidariske og taler de unges sprog.

God ungdomsroman.

Éditions Maïa

No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...