Monday, December 26, 2022

Cécile Coulon: Pied à terre. Entretiens avec Fabrice Lardreau

 Cécile Coulon: Pied à terre. Entretiens avec Fabrice Lardreau


Cécile Coulon har længe været en af mine favoritforfattere og hun har efterhånden udgivet en række romaner og digtsamlinger. De bedste er  Seule en sa demaure, Trois saison d'orages, Une bête au Paradis

Hun er speciel på mange måder, da hun holder sig til provinsen, landet og især området omkring Clermont-Ferrand, hvor hun bor. I denne bog med interviews med Fabrice Lardreau, (der selv er forfatter og journalist) er en åbning for forståelsen af Cécile Coulon, hvis romaner jeg sætter stor pris på. 

Interviewet dækker fem temaer: gå, løbe, leve, læse, skrive hvor Cécile Coulon udforsker forbindelserne mellem landskaberne i Auvergne, hendes passion for løb og hendes profession som forfatter. 

Hun siger tingene med enkelhed og beslutsomhed, hun hengiver sig til en hengivenhed til alle eksisterende kulturelle medier, nærede sig lige så meget ved Stephen King og tegneserier som på Marie-Helene Lafon.

Spændende at læse om hendes syn på dagens litteratur og hendes inspiration og arbejdsmetoder til egne værker.

EDITIONS ARTHAUD (28/09/2022)

No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...