Tuesday, July 07, 2020

Gilles Legardinier: Une fois dans ma vie


Gilles Legardinier: Une fois dans ma vie

Gilles Legardinier er en meget læst og meget populær forfatter i Frankrig, så det er da på sin plads at få læst en af hans bøger.

Handlingen i bogen udspilles i et gammelt teater, der har nogle økonomiske problemer. 

Hovedpersonen er Eugénie der sammen med sin mand Victor bor i teatret, hvor hun er opsynshavende og han er teknisk medarbejder. De har en række gode venner som arbejder i teatret eller er frivillige.

Det er de tre kvinder Eugénie der er omkring 60 år og som er begyndt at spørge sig selv om sit livs indhold, nu hvor børnene er væk. Hendes nærmeste veninder er Céline, ca 40 år, fraskilt og elskerinde til en gift mand, og Juliette, en ung flagrende pige i 20erne, der synes at have mødt sit livs første store kærlighed.

Der er mange små historier i teatermiljøet med mange forskellige typer, men fælles for mange af dem er at finde meningen med livet, at finde at sammenhæng og et fællesskab.

Bogen er skrevet meget levende med gode portrætter og skildringer af teaterlivet, undertiden med humor og sjove indfald, men bogen bliver lidt for lang og lidt for gentagende. Nogle personer optræder for sporadisk og flere skæbner efterlades uden at vi får dem arbejdet færdige.

En god historie, men den trænger til at blive gennemarbejdet en gang mere og kortet ned.



Éditeur : J'AI LU (06/11/2019)







No comments:

Hervé Le Tellier: Le nom sur le mur

 Hervé Le Tellier: Le nom sur le mur Hervé Le Tellier slog sit navn fast med Goncourt-prisen L'Anomalie i 2020, en lidt dyster fremtids...