Wednesday, September 29, 2021

Isabelle de Courtivron: L'été où je suis devenue vieille

 

Isabelle de Courtivron: L'été où je suis devenue vieille



Isabelle de Courtivron fortæller om de omvæltninger der pludselig sker for hende den sommer hvor hun bliver 73 år.

Den sommer indså hun, at hun havde mistet fleksibiliteten, og at hun var løbet tør for damp hurtigere. Hans øjenlæge ordinerede grå stær. Hendes krop er slidt. Hun er pensionist, kæmper for at bruge Instagram eller Twitter. Hun overrakes ved hele tiden at se mennesker der er yngre end hende overalt. Hvad sker der med hende? Alder. Hun er blevet gammel.

Med sjælden oprigtighed præget af humor fortæller Isabelle de Courtivron om dette skift, som hun ikke så komme. Hun har altid levet som en fri kvinde og vendt ryggen til det konventionelle liv, der ventede hende. Uafhængig, rejsende, optaget af feminister i 1970'erne, professor i litteratur i USA. Pludselig sker der for første gang noget med hende, som hun ikke selv har valgt. Andres øjne sender hende tilbage til hendes alder.  

Isabelle de Courtivron leverer en intim, usminket historie, der måske især henvender sig til kvinder. Hun sætter spørgsmålstegn ved hvad der sker med kvinder der bliver ældre, i et samfund, hvor uligheder mellem mænd og kvinder udspilles i alle aldre. 

En fase i livet, som der ikke tales eller skrives meget om, så hun åbner nyt land. Det er ærlig snak krydret med beretninger fra hendes liv, men også de besværligheder der plager hende nu og som hun kæmper for at leve med.

Læs bogen før du bliver 73.






Éditeur : L' ICONOCLASTE (26/02/2020)


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...