Sunday, July 23, 2023

Véronique Olmi: Les Evasions particulières

 Véronique Olmi: Les Evasions particulières


En familiesaga med tre søstre, født i en beskeden katolsk familie i Aix-en-Provence. Sabine, den ældste, drømmer om et liv som kunstner i Paris; Hélène, den næstyngste, vokser op mellem sin onkel og tante, borgerlig fra Neuilly-sur-Seine, og hendes forældre, simple mennesker; Mariette, den yngste, lærer hemmelighederne i familien og stilheden i en blændende og grusom verden.

Fra de fattige halvtredsere tager historien fart efter maj 68 til den store nat den 10. maj 1981. I 1970 ser vi dette foranderlige franske samfund, hvor kvinder frigøres, mens mænd mister orienteringen. De tre søstre vil på hver deres måde finde ud af, hvordan de kan leve deres eget liv, et stærkt liv, langt fra moral, uddannelse eller barndommens religion.

I syv dele bekræfter romanen Véronique Olmis forfatterskab. Den kan nogle steder virke lidt langtrukken, men jeg vil alligevel nødigt undvære for meget af de 560 sider..

Denne bog tiltalte mig nok også, fordi den fortæller en del af historien, som jeg selv har oplevet. Man kan gense disse år med deres store politiske og sociale begivenheder. Man husker demonstrationerne for liberaliseringen af ​​abort, støtten til bønderne i Larzac og Jean-Paul Sartres begravelse og meget mere som bogen beretter om..

Venstrefløjens fremgang til magten med denne eksplosive og håbefulde glæde på en bestemt 10. maj 1981. Den langsomme bevidsthed om behovet for at tage sig af planeten med dens natur og dyr.

Bestemt værd at læse.

ALBIN MICHEL (19/08/2020)

No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...