Sunday, March 17, 2024

Guillaune Musso: Quelqu'un d'autre

 Guillaune Musso: Quelqu'un d'autre



Côte d'Azur - Forår 2023

Ud for Cannes' kyst driver en yacht rundt mellem Lérins-øerne. Denne idylliske scene skjuler en tragedie. Ombord på båden forbløder Oriana di Pietro, en italiensk forlægger, tidligere krigsjournalist og arving til en velhavende familie i Milano. Hun er blevet brutalt overfaldet og dør efter ti dage i koma.
.
Hvem dræbte Oriana?

En mand og tre kvinder fortæller deres side af historien: Adrien, offerets mand, en forførende og mystisk jazzpianist og er den første mistænkte; den undvigende Adèle, hans unge elskerinde; Justine, den lokale politikvinde, der står for efterforskningen, men som også har sine egne problemer at kæmpe med; og Oriana, gennem den bevægende beretning om de sidste uger af hendes liv.

Der er ingen, der lyver.
Men ingen er enige om sandheden ...

Et mord, en mistænkt.
Alt virker indlysende, men...
 
Denne psykologiske thriller er fin læsning. Den er flydende og frygtelig vanedannende, så man må læse videre. Slutningen vender lidt op og ned på alting, men giver lidt stof til eftertanke.

Teksten er ikke blot en tekst, men også links og mange sider med avisudklip, identiske gentagelser af scener og den måde, hvorpå de forskellige karakterer får ordet den ene efter den anden. Det varsler alt sammen ret hurtigt det endelige twist...

Bedre end den nye Joël Dicker, men måske ikke den store litteratur trods alt.


CALMANN-LÉVY (05/03/2024)





No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...