Saturday, March 02, 2024

Joël Dicker: Un animal sauvage

 Joël Dicker: Un animal sauvage


Så er den nye roman af Joël Dicker på gaden. Siden La Verite sur l'affaire Harry Quebert (Goncourt des lycéens og Grand Prix du roman de l'Académie française 2012) har hver ny bog af den schweiziske forfatter været et udgivelsesfænomen i Frankrig og resten af verden. Denne bog bliver sikkert en lige så stor succesi form af en frygtindgydende effektiv thriller. 

Om indholdet: Genève, juli 2022, to forbrydere forbereder sig på at stjæle diamanter fra en juvelerbutik. Tyve dage tidligere fejrede Sophie Braun sin 40-års fødselsdag omgivet af sine venner i et storslået hus ved bredden af Leman-søen. Hun er advokat og mor til to, lever et lykkeligt liv og har ingen anelse om, at hendes verden er ved at blive vendt på hovedet.  

Kender hun virkelig Arpad, hendes mand der arbejder i en bank? Samtidig udspionerer Greg, en af hendes naboer og en ærlig politimand, hende. Som et puslespil falder de mange brikker i dette betagende plot på plads, men det kræver mange rejser tilbage i tiden, langt fra Genève, for at spore oprindelsen til dette djævelske plot, som ingen vil komme uskadt ud af.

Joel Dicker er uden tvivl en virtuos, hvis bemærkelsesværdige konstruktion holder læseren i spænding lige til det sidste, selv om det næsten bliver for meget til slut.

Men når spændingen har lagt sig, og bogen er læst færdig, så er der ikke meget mere at sige. Personerne er ikke andet end tomme skabeloner eller typer, ikke personer der er karakteriseret særligt dybt. Omgivelserne der er Schweiz og Saint-Tropez er overfladisk beskrevet.

Ikke en bog til andet end lidt thrillerstemning, hvor mange andre forfattere formår at løfte det til et højere niveau.


ROSIE & WOLFE (27/02/2024)


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...