Thursday, April 11, 2024

Dany Lafferrière: Fête chez Hoki

 Dany Lafferrière: Fête chez Hoki


Ny lille udgivelse fra én af mine favoritter. Det er en god samling af små tekster samlet fra tidlige ikke-udgivne tekster, men skrevet med samme glød og med samme emner som Dany Lafferrière altid har kredset om: død og sex og livlyst.

Navnet på én af de første atombomber var Rity Hayworth. Hun var en eksplosiv rødhåret pin-up og skuespillerinde, så sammenligningen er ok. For Dany Lafferrière er sammenhængen mellem død, atombombe og sex helt klar. Vi må have noget at ty til, når døden hænger lige over os.

O sit møde med Hoki kan han kun sige: "Jeg er kun interesseret i klichéer, og den første kliché om Japan er erotik. Den anden: atombomben."  Hoki, en modefotograf, er japansk, implosiv, radioaktiv. Hun elsker i 72 timer i træk, før hun glider væk og overlader sit loft til forfatteren, som absolut ikke vil forlade hendes seng.

Det kommer der mange beretninger om, der er ladet med erotik, men også erkendelsen af at alt får en ende. Festerne i Hokis lejlighed er en fanfare af oplevelser og et farvel til al borgerlighed. Hoki møder vi også i mange andre af Laferrières bøger.

Anden del af bogen "Le zoo de Kama-sutra" bevæger sig lidt væk fra Hoki og mod kendte kunstnere i New York og andre steder, og her er erotikken bestemt heller ikke gemt væk. Læs blot om Norman Mailer og hans kone og datter.

Et lille handby by bog som bestemt lyser af lyst og sex, men også om store temaer som liv-død, religion, hudfarver. Det er Laferrière og det er godt!


Zulma (04/04/2024)


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...